LogoHeader2lat

LogoHeadermobilna

Služba za tehničke i druge slične poslove

Jedna od novijih organizacionih celina IPBV je i Služba za tehničke i druge slične poslove sa fokusom na praćenje i održavanje modernih tehnologija koju čine:

  • Odsek za informacione sisteme i tehnologije
  • Odsek za održavanje medicinske opreme i tehničke poslove
  • Odsek za higiijenu

Odsek za informacione sisteme i tehnologije je zadužen za održavanje i razvoj integrisanog bolničkog informacionog sistema (IBIS), praćenje i primenu novih informatičko-tehnoloških rešenja radi opšte digitalizacije svih procesa na Institutu. IBIS je razvijen u saradnji sa novosadskom informatičkom kućom „Prokomsoft“ www.prokomsoft.rs. Sve medicinske i finansijsko-računovodstvene aktivnosti Instituta se od 12.12.2012. obavljaju kroz IBIS, koji je danas najsavremeniji i najkompletniji informacioni sistem u zdravstvenom sistemu Republike Srbije. IBIS ima oko 300 računarskih radnih stanica, 5 servera, lokalnu računarsku mrežu koja povezuje sve etaže zgrade Instituta (Kamenica 1 i Kamenica 2) kao i Polikliniku u Novom Sadu. Operativan je 24 časa dnevno 365 dana u godini i sadrži veliku bazu podataka, elektronske kartone pacijenata i podatke svih njihovih poseta i medicinskih izveštaja, RTG i CT zapise. Sva medicinska dokumentacija, nalazi i izveštaji se generišu i čuvaju u digitalnom obliku. Trenutno sistem u svojoj bazi podataka ima registrovano preko 170.000 bolesnika sa svojim digitalnim istorijama bolesti i preko 2.200.000 medicinskih izveštaja. IBIS omogućava i kreiranje raznih statističkih izveštaja i pregleda, neophodnih bolničkom menadžmentu za poboljšanje kvaliteta rada Instituta u skladu sa modernim medicinskim poslovanjem.

Pored svoje osnovne delatnosti zaposleni u ovom centru bave se i informatičkom obukom zaposlenih, podrškom pri izradi naučnih i stručnih radova i publikacija, tehničko-tehnološkom podrškom u organizovanju naučnih i stručnih seminara i kongresa i dr. CIT održava internet prezentaciju IPBV www.institut.rs i www.respiron.rs sajt časopisa Respiron.

Odsek za održavanje medicinske opreme i tehnićke poslove je zadužen za održavanje medicinskih aparata i elektronskih uređaja. U upotrebi je i oprema iz osamdesetih i devedesetih godina, kao i aparati najnovije generacije. Svaki od ovih aparata je neophodan za pružanje zdravstvenih usluga.

FaLang translation system by Faboba

Rukovodilac Službe:

Zoran Potić, dipl. inž. elek. i inf., MSCE

 

 

Put doktora Goldmana 4
21204 Sremska Kamenica
Srbija

Telefon: +381 (0)21 480 5100
Fax: +381 (0)21 527 960
Call centar: 066 880 5312
Imenik lekara (xlsx)

Elektronska pošta: ipbvojvodine@gmail.com
Internet adresa: www.ιinstitut.rs

PIB: 100804605
MBR: 08042462
JBKJS: 02567